Шествието е в подкрепа на природата ни. Снимка: БГНЕС
fallback

Днес от 19 часа от НДК ще тръгне протестно шествие под надслов "Няма да мълчим за българската природа" в подкрепа на Странджа, Рила, Пирин, Черноморието.

Маршрутът на шествието е по бул. Витоша до храм-паметник “Александър Невски”, за което Софийска община е уведомена.

Ден преди гледането на второ четене на Законопроекта за изменение на Закона за защитените територии в Народното събрание, ние отново ще излезем на улицата, за да покажем загрижеността си за съдбата на прекрасната българска природа, заявяват организаторите от екоорганизациите.

Те уточняват, че в последните дни са се случили и няколко тревожни акта, към които искат да привлекат вниманието на обществеността:

- Уволнен е директорът на Национален парк Рила инж. Васил Петров, който досега противодействаше на посегателствата на “инвеститорите”; - Очевидци заснеха потресаващи кадри от работата на булдозери в подножието на Национален парк Рила, подготвят се строежи на хотели и ски писти над Паничище в противоречие със закона; - Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) се опита да ограничи разпространението на информация в Интернет за гражданските протести в подкрепа на Природен парк Странджа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

анонимен

преди 16 години

Я се скрийте, какви отчаяни опити! Да бяхме тръгнали към парламента както бяхме четирицифрени за секунди щяхме да ги залесим тия гадове с вратовръзки!

30

lateralus

преди 16 години

Пичове, всичко е възможно, стига да сме повече, много повече от "бизнесмени", полицаи и политици. А и ние май сме, остава да го покажем. Ужасно се радвам на инициаторите :П

29

8-)

преди 16 години

http://***.selo.bg/upcoming_details.php?id=37& lang=bghttp://***.***.bg/view_article.php? article_id=161640

fallback