Съдът освободи Вальо Топлото под парична гаранция. Снимка: БГНЕС
fallback

СГС освободи бившия директор на Топлофикация София Валентин Димитров под парична гаранция от 20 000 лева. Съдът е преценил, че няма опасност Димитров да се укрие и да извърши друго престъпление. Според наблюдаващия прокурор Божидар Джамбазов такава опасност има, има опасност и той да повлияе на хода на делото. Преди заседанието на съда Димитров заяви, че е взел 450 хил. евро от бизнесмена Красимир Георгиев, които били инвестирани по начин, по който те двамата съгласували в Австрия, но нямат нищо общо с “Банско Пропъртис”.

Фирма "Фронтиер" не е имала отношение с "Топлофикация" - София, заяви Димитров и допълни, че шефът на фирмата Красимир Георгиев му е дал 450 000 евро за бизнес.

Парите са инвестирани. Те са в чужбина, каза още Димитров.

Срещу Красимир Георгиев, който е в Швейцария, задочно бе повдигнато обвинение за пране на пари в особено големи размери, присвоени от "Топлофикация". Прокуратурата съобщи, че срещу Георгиев се готви и друго обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

dido

преди 16 години

Bqgaite ot BG...nqma opraviq

22

purpito1

преди 16 години

Хора тази държава никога няма да се оправи докато такива ни крадат като Р.Овч и Р.Пет.затова се спасяваите тук няма живот докато такива хора са на свобода.

21

purpito1

преди 16 години

Това е направо смешно.СРАМ за българската съдебна система.А сега да плащаме парно.Просто нямам думи.ПОЗОР

fallback