Снимка: БГНЕС
fallback

След старта на новата учебна година в платформата на Helpbook.info постъпиха сигнали, касаещи безопасността около и в училища и детски градини.

На тротоара пред столично училище стърчат изпочупени антипаркинг колчета. „Повечето от тях са с липсващи предпазни капачки, ръбовете им са изпочупени, изкривени, остри и ръждясали, което носи допълнителен риск от заразяване с тетанус. Много е лесно дете или възрастен човек да се пореже или одраска на някое от тях, както днес самата аз установих, като за щастие пострада само якето ми. Моля да вземете съответни мерки преди някой да е пострадал по-сериозно“, пише в сигнала.

Пред друго училище в квартал "Дървеница" има поставени така наречените  „легнали полицаи“, но са незабележими за преминаващите автомобили, които минават през тях, без да намалят скоростта и това е предпоставка за пътен инцидент не само за шофьорите, но също и за пресичащите деца и родители. Тези съоръжения са невидими, когато е вечерно и дъждовно време, твърди авторът на сигнала, като молбата е да се минат с жълта боя, за да има полза от тях.

Сигнализираха ни и за липса на каквато и да е грижа относно детска площадка в парк в квартал Триъгълника. Почистване изобщо не се извършва и мястото е превърнато в сметище. Осветление изцяло липсва, тъй като не е изградена нито една лампа на територията на парка, което според нашия потребител е възмутително.

В случай, че забележите около мястото, където живеете или преминавате, нередности от всякакъв характер, можете да подадете сигнал в платформата на Helpbook.info. Ще е от полза да направите снимки и да отбележете точното местоположение или района на нарушението. Не се колебайте да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info. Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Хах

преди 2 часа

Кви безопасности кви 5 лева хахахах тука навсякъде е тотално щета никой не се грижи за нищо и всичко ново е некадърно направено и смъртоносно.Територията е за затваряне изнасяне на хората и на тяхно място да дойдат такива с глави на раменете и с разум не с айрян мислещ само за пари и нищо друго.

7

Край

преди 2 часа

Задължително отворете дворовете на училищата в градовете събота и неделя и през ваканциите. Това са най-безопасните места за игра на децата. Направихме градовоте се детефобни. Има изискване за паркоместа на новите строежи и нула /0/ зеро кв. метра за детска игра. Аргумента че се драскат фасадите и се пие в дворовете не важи. Назначете по-здрава охрана и наложете ред н не заключвайте дворовете. Те са важно и необходимо място за децата ни.

6

Пак съм аз

преди 2 часа

Не неса безопасни!

fallback