Снимка: БГНЕС
fallback

Редовна практика се оказва пенсионирани учители да събират деца още преди първия учебен ден, да наемат вход или помещение в жилищна сграда, да закупят няколко стола и маси и ето ти частна занималня. Но контролира ли се качеството на обучението, размерът на таксите и безопасността на децата?

Наш потребител сподели тревогите си чрез платформата на Helpbook.info, след като в сградата, в която живее, се нанесли наематели, които превърнали партера със статут на магазин, без съгласието на етажна собственост, в детска занималня:

„Входът на помещението е един и е откъм паркинга на сградата, където всеки един собственик има закупено и обособено паркомясто.

Тук искам да отбележа, че децата се пускат безпризорно да играят на паркинга, между колите, като предизвикват невъобразим шум от крясъци, удари по коли, на които се включват аларми и т.н., докато възпитателката им си стои спокойно във въпросното помещение и всичко това нарушава спокойствието и качеството на живот на живущите и работещи във сградата.

Въпрос на време е някое дете да бъде блъснато от някой шофьор, опитващ се да си паркира колата на обособеното за това паркомясто.

Още по-притеснително е как без разрешение на отговорните за това институции може да се извършва дейност, свързана с работа с деца.

НЕ ИСКАМЕ ДА СТАВАМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ИНЦИДЕНТИ С ДЕЦА!

Моля, в качеството си на контролен държавен орган, да извършите съответните спешни констатации и да предприемете необходимите законови действия“, пише в сигнала.

С безобразно отношение се сблъскала наша потребителка при провеждане на държавен изпит по чужд език. Била обвинена от единствения квестор, че е преписала, тъй като бил намерен телефон под бюрото. При молбата да се провери на кого всъщност е устройството последвало изгонване, придружено с обидни думи. Писмената работа била анулирана, вследствие на това авторката на сигнала не успяла да се дипломира и изгубила обещаната и тъй желана работа.

С останалите сигнали можете да се запознаете в платформата на Helpbook.info, където можете да подадете оплакване към отговорните институции, които да предприемат действия по решаване на проблема и да бъдете уведомени писмено за предприетите мерки.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 1 ден

Никой. И частните училища си правят каквото си искат. Взимат парите от родителите, не им дават обяснение, единственото е, ако не ти харесва ходи в държавното или, ти ако си в държавното знаеш ли какво е.

5

VladTepes

преди 1 ден

Сигналите се насочват своевременно към компетентните служители за София, Пловдив, Пазарджик и Русе и към временния архиерей на арменската епархия архиепископ Датев Акобян за другите населени места без компетентен служител. Негово Високопреосвещенство е претоварен, тъй като отговаря едновременно и за Румъния и за България съответно се чака дълго за разглеждане.

4

Ами нали е частна

преди 1 ден

като е частна, идете при частника, защо при хелпдеска?

fallback