fallback

"Възраждане" с "черни списъци" на учители. Търсят сметка на онези, подписали се против закона срещу ЛГБТ- пропагандата.

"Сегашната ситуация е изключително притеснителна, а защо се стигна до "черните списъци" могат да кажат хората, които правят "черни списъци". Това, че по този начин се комуникира и се заплашват учителите, се показват истинските мотиви на вносителите на този законопроект. Направих си труда да прочета мотивите и интересното в това е, че тези законопроекти се виждат като някаква форма с борба с демографската криза, което е супер впечатляващо. Това, че ще кажеш, че някой е лош, не ти помага ти да си добър", каза Ева Борисова от Асоциация "Родители" в студиото на "Денят ON AIR".

Самата тя призна, че е доста консервативна.

"В никакъв случай не бих се определила като много либерален човек, но текстът сам по себе си написан по този начин, е изключителен проблем и последствията ги виждаме всички. Политиците много подценяват интелигентността на избирателите си", допълни Борисова.

"Възраждане" няма нищо патриотично в себе си"

Според Александър Сиди от ВМРО правенето на списъци не е прерогатив на хората, които подкрепят тази политическа формация.

"Тя го прави единствено и само за политически дивиденти. Правенето на списъци започнаха либералите. И това не е списък, това са хора, които са излезли със своята позиция и се казали, че не подкрепят този закон. "Възраждане" няма нищо патриотично в себе си, но не те са тръгнали да правят тези списъци. Други хора са си ги направили. Това, което правят обаче "Възраждане", е безумие, но този закон има смисъл, защото реакцията срещу него показва, че има едни неправителствени организации, които се хранят с тези теми", подчерта Сиди за Bulgaria ON AIR.

Той е на мнение, че Костадин Костадинов е получил политическите си дивиденти.

На прага на учебната година

"Фашизъм е да излезеш и да кажеш: "Вие сте лоши, защото сте го подписали", това означава, че не приемаш другата гледка точка. И така се прави много по-лошо, защото този закон, който по принцип има смисъл, ще бъде неглижиран и оспорван, и отменен", добави представителят на ВМРО.

"Ние сме на прага на учебната година и много може да си говорим за насилието в училище. А именно това ще повиши насилието в училище и ще доведе до напрежение както между родители, така и между деца. Категорична, че сексуална пропаганда в училището няма. Психолозите трябва внимателно да говорят с децата, да внимават с всяка дума, която употребяват", коментира Борисова.

Александър Сиди пък е категоричен, че училището не е мястото, където трябва да се говори по тези теми.

"В нашата държава си купуваме кувьози с капачки"

"Реакциите на хората, които следват тази политическа формация, е безумна. Говорим за смисъла на закона и за това, че законът забранява нещо, което го няма. ПП не бяха ли тези, които дойдоха да защитават световния ред, мир и право, и техният лидер не беше ли канадски гражданин, когато нямаше право. Така че нека първо да видим текстовете на ПП. Най-великият юрист там - Христо Иванов, се оттегли", лаконичен бе той.

Според него НПО-тата нямат място в училище.

"Това е пропаганда срещу българското общество, това е опасно. Ние сме държава, с която купуваме кувьози чрез капачки. За разлика от политическите партии, НПО-тата си публикуват докладите. Ние имаме едни деца, които минават през много тежки периоди и травми. Училището е мястото, където те трябва да се чувстват спокойни. Този закон всява страх да се говори", поясни тя.

И двамата се съгласиха, че в българското училище няма място за пропаганда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

116

Анонимен

преди 3 седмици

Родителите има право на достъп до този списък, за да преценят дали желаят децата им да учат при учители от списъка или ще ги преместят. Във възхвляваната от вас европейска демокрация имат католически и протестантски училища, в които ЛБХТ пропангандата е забранена. Е защо отнемате на българския родител, правото да направи информиран избор за детето си? Иначе съм абсолютно против да има санкции срещу подписалите подписката, всеки има право на мнение.

115

уважаеми родители

преди 3 седмици

Ако сега не действаме уважаеми родители , скоро ще искат да имат стаи за м**а*.стурбация в училищата, както в германия, германските училища ги имат тези стаи

114

Анонимен

преди 3 седмици

Списъкът е на списък на подписалите учители жендери, които пропагандират западни ценности. Къде е нарушението? Обществото има право да знае за тези списъци на учители, които учителите сами са подписали.

fallback