Снимка БГНЕС, архив
fallback

"Приказка за стълбата" на Христо Смирненски се падна на тазгодишната матура по Български език и литература.

Вариант 15 беше изтеглен за 41-и въпрос на държавния зрелостен изпит по български език и литература, който се провежда днес.

Oще по темата
Темата за интерпретативно съчинение, върху която ще разсъждават, е "Цената на компромиса".

Зрелостниците, избрали да пишат есе, ще разсъждавали по темата "Мълчанието – сила или слабост".

Изпитът приключва в 12:30 часа.

Изпитният вариант беше генериран от 5 859 375 възможни комбинации.

В 759 училища и в 4185 зали в страната се състоя днешният държавен зрелостен изпит по български език и литература, който започва в 8:30 ч. За него заявления са подали над 50 000 зрелостници. Ангажирани са и 12 970 квестори, съобщи пресцентърът на Министерството на образованието и науката (МОН), пише "24 часа".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Ангелина

преди 3 месеца

"Приказка за стълбата" трябва да е настолна книга за всеки самозабравил се индивид на два крака ,който приема "цената на компромиса" ,заради собственото си ЕГО ,комфорт и жалко съществуване и не само "не чува" думите ,но и не слуша поради собствената си самовлюбеност,невежество и егоцентризъм."Мълчанието " с такива индивиди е"пречистващо" и тези ,които не разбират мълчанието ,няма да разберат и думите.

48

Анонимен

преди 4 месеца

До АнонименНе мисля, че основния фактор(акцент) в произведението е гордостта, но и тя присъства разбира се, по-сложно е това произведение, не се свежда единствено до гордостта!

47

Анонимен

преди 4 месеца

До Анонимен, "Матурата е лесна тази година." , напротив, паднала им се е разкошна тема и автор, да пишеш с кеф по нея, а не някое кухарско произведение, скучен автор или тема!

fallback