Снимка: БГНЕС
fallback

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков издаде заповед, с която определя 2 май за неучебен за всички училища в страната и за българските държавни училища в чужбина.

Така почивните дни за учениците в началото на следващия месец ще бъдат общо шест - от 1 до 6 май включително.

"Решението беше взето след диалог с всички заинтересовани страни - родителски организации, директори на училища, синдикати, както и с анализ на данните от цялата страна", обясни министър Цоков. По думите му много от кметовете вече са издали заповеди за обявяване на 2 май за неучебен в техните общини. В тези общини има 1414 училища, в които учат повече от половин милион деца - над 70 процента  от всички ученици в страната.

За тях втори май вече е определен за неучебен ден. "С решението да го обявим за неучебен в цяла България, ще създадем равнопоставеност между всички ученици в страната", подчерта Цоков.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Вива

преди 4 месеца

Който иска нека стане даскал! Тогава ще видите какви гении сте създали, а какви сте възпитали, дума да не става. А даскалите не си почиват, господа завистливи и неуки. Те имат избор да са на работа или да ползват един ден от годишния платен отпуск. Стана ли ясно!?

9

до Петко

преди 4 месеца

Ми що не стана даскал - найш ли квой убуу

8

Бай Урко

преди 4 месеца

Трябваше и 29 и 30, така си стават едни прекрасни 10 дена!!!

fallback