Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ), затвърждавайки своя статус в топ 3 на икономическите университети в страната, стартира редовния си прием на студенти за новата академична 2024/2025 година.

Тази година ВУЗФ ще предложи на бъдещите бакалаври богат избор между осем прогресивни и разнообразни програми, които обхващат всички аспекти на икономическите науки. Сред атрактивните предложения са специалностите: „Информационни технологии и бизнес мениджмънт“, „Бизнес стратегии и управление на проекти“, „Финанси и международен бизнес“, „Мениджмънт, маркетинг и дигитален бизнес“, „Бизнес психология и човешки ресурси“, „Счетоводство и одит“ - акредитирана от ACCA, „Застраховане и осигуряване“ и „Бизнес мениджмънт и маркетинг“ с преподаване на английски. Студентите могат да се обучават в редовна, задочна и дистанционна форма, като всички програми са разработени така, че да отговарят на най-високите образователни стандарти.

Сътрудничеството с Великотърновския университет продължава и всички, които имат интерес в IT сферата ще могат да се обучават в програма „ИТ анализ и бизнес мениджмънт“. Студентите ще се обучават от лектори от двата университета в онлайн формат и ще получат съвместна диплома от ВУЗФ и Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

През новата академична година бизнес университетът ще осигури на студентите си възможност да придобият втора диплома от престижния немския университет Coburg University of Applied Sciences and Arts. Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и Coburg University of Applied Sciences and Arts, Германия подписаха договор за сътрудничество. Сключеното партньорство между двата университета осигурява много възможности за разработване и реализиране на съвместни учебни програми, заедно с провеждането на научноизследователска и проектна дейност. В допълнение към това, академичният обмен на преподаватели ще осигури ефективен начин за получаване на полезни знания за студентите и от двата университета.

Освен академичната подготовка, ВУЗФ активно подкрепя студентите си с практически възможности чрез стажантски програми, които не само улесняват професионалната реализация, но и допринасят за високите нива на заплати след завършване. През 2023 г. завършилите студенти от ВУЗФ са сред най-високо платените икономически специалисти в страната, със среден облагаем доход от 3301 лева, според данни на Националния осигурителен институт.

ВУЗФ продължава да бъде водещ университет сред висшите училища с висока професионално реализирани студенти в сферата на тяхното обучение. Стажантските програми, които се предлагат на студентите през целия период на обучение, довеждат до високата реализируемост на новите кадри, още докато учат в университета.

Проектът „Академия за бизнес лидери“ на ВУЗФ продължава и в новата академична година, като предоставя възможност на всички нови студенти да се включат в нея. Инициативата е насочена към паралелно обучение на студентите от опитни мениджъри на големи български и международни компании. Това ще им позволи да придобият допълнителни умения и компетенции, които са от съществено значение за изграждането на успешна кариера в различни сектори на икономиката, както и подготовката за заемане на високи управленски позиции.

Приемът за бакалаври за тази година се осъществява само с препоръка от учители. Тази възможност е модерен инструмент за подбор във висшето образование. По този начин ще могат да се прецизират силните страни на кандидат-студентите, изведени от преподавателите, които са с тях неотлъчно през последните години от тяхното обучение и са проследили личностното им развитие.

Актуалността на предлаганите специалности, международно признатата диплома, висококвалифицираният преподавателски състав, съчетаващ успешно академична и бизнес кариера са само част от предимствата, които университетът предлага.

Възможностите за индивидуални консултации се запазват и ще се провеждат, както на място, така и онлайн в удобно за кандидата време. Всеки кандидат-студент, който желае да получи повече информация за университета и да избере най-подходящата за него специалност и форма на обучение, може да си запази час за среща на e-mail: jgeorgieva@vuzf.bg.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase