Снимка БГНЕС

Трифон Попов от Медицинския университет в София спечели наградата "Студент на годината 2023". На тържествена церемония в УНСС премиерът  Николай Денков връчи отличието на петокурсника по специалност "Медицина".
 

Премиерът поздрави всички присъстващи с празника 1 март и отбеляза, че той добре е съчетан с връчването на Националния приз "Студент на годината - 2023", предаде БНР.

"За да бъдеш студент, който ще успее в живота, не е важно да си вземеш изпитите само с петици и шестици, а и да участваш в различни дейности, каза премиерът. Той отбеляза също, че половината от Министерския съвет е тук, защото от правителството искат да покажат уважение към студентите и Националното представителство на студентските съвет"и.

Министърът-председателят пожела да види Трифон Попов и като участник в наградите за наука "Питагор".
Трифон Попов е студент в пети курс, в специалност "Медицина". Стипендиант е на фондацията "Еврика". Активно се занимава с научни изследвания и проекти, част е от асоциацията на студентите по медицина в София.

Премиерът пожела успех на всички номинирани и отличени в различните 15 категории на конкурса "Студент на годината". Тазгодишното издание е 17-о поред.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase