Снимка: Bulgaria ON AIR

За девета поредна година Националното сдружение на сираците в България организира инициативата "Фестивал на красотата". Ще бъдат подкрепени 26 абитуриенти в неравностойно социално положение.

"Инициативата има за цел не само да осигури празнични тоалети и обувки, да им подари незабравим звезден бал. Много важно е какво ще се случи след това. Все още няма държавна политика какво се случва с младежите. Има на парчета нормативни актове, но никъде няма задължителен характер", заяви председателят на сдружението Слави Михайлов в "България сутрин".

Той припомни взетото решение да не се заплащат семестриални такси, което ще обхване над 60-70 хил. младежи в неравностойно положение. Това дава шанс за реализация и те да продължат образованието си във ВУЗ-ове.

В четвъртък по време на церемонията ще бъдат дадени добри примери. Един от тях е как в деца от Роман, обл. Враца, се инвестира в подготовката им за самостоятелен начин на живот.

"Служителите в социалните центрове реално са ментори на младежите и след завършването им", обърна внимание Михайлов и добави, че са помогнали на близо 300 младежи за 9 години в рамките на инициативата.

Генади Иванов е един от дарителите в благотворителната кауза.

"Вече седма година участваме в тази инициатива. Искам да помагам на тези деца, защото трябва да усещат нашата подкрепа и че са видими за обществото. Да чувстват нашата подкрепа и обич. Ще продължа да помагам, защото доброто трябва да бъде показвано", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase