Снимка: Facebook

Абитуриенти от Асеновград разплакаха класната си със зрелищна покана за бала. Огнени гейзери и цветни димки разкрасиха двора на училището и съпроводиха поканата към класната на 12 "а" Анна Ганева в асеновградската гимназия СУ "Св. св. Кирил и Методий".

Шоуто бе организирано в голямото междучасие днес. Десетки от съседни класове и училища се събраха да наблюдават трогателната сцена.

Възпитаниците на Анна Ганева, преподавател по информационни технологии, се наговориха седмица по-рано как да сюрпризират любимата си учителка. Те предварително закупиха разноцветни димки и огнени гейзери, които бяха наредени по червен килим, откъдето мина госпожата.

Изобретателните зрелостници въвлякоха в организацията и заместник-директора на училището Иван Костадинов. Щом удари звънецът за голямото междучасие, той извика при себе си нищо неподозиращата преподавателка. В това време в двора на гимназията вече се бяха наредили абитуриентите и брояха от 1 до 12. Изписаха със сребърни и златни букви-балони "Елате с нас на бала".

Жълти, лилави, червени и бели димки изригнаха и придадоха тържественост на церемонията. Ганева слезе по стълбите и щом зърна възпитаниците си, буквално се разчувства. "Ох, аз се чудя какво ли е станало", успя да изрече тя и тръгна към учениците си. В този момент зазвуча песента "Един неразделен клас".

"Ще дойда, как няма да дойда", каза просълзена преподавателката. "Много я обичаме, изключително разбран човек и учител. Тя е и наш приятел", призна ученикът Владислав Кайряков.

Балът ще е на 24 май в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase