Снимка: БГНЕС
fallback

Няма резултат от издирването на изчезналата в четвъртък по обяд 17-годишна Ивана от Дупница, съобщи този следобед кметът на града Първан Дангов.

Той бе категоричен че "утре ще разпореди вътрешна проверка на гимназията, където е учило момичето, ще иска обяснения от директорката и психоложката на учебното заведение".

Причина са коментирите по мрежата и твърденията за недобро отношение към момичето и малтретиране от страна на съучениците ѝ. Ще се проверяват действията на директора на учебното заведение, на класния ръководител и на училищния психолог.

Според него целият ресурс на държавата се полза постфактум, посочвайки случаите със Сашко в Перник и този в Дупница с Ивана.

Според кмета - ако има нарушения и те са довели, съзнателно или несъзнателно, до случващото се, то трябва да има наказания. С доклада от вътрешната проверка Дангов ще информира Министерството на образованието и РУО-Кюстендил

Кметът обяви, че за да не се стига до подобни инциденти, ще събере още в предстоящите дни всички директори на училищата в Дупница. По негово мнение ние родителите, не само на момичето, а като цяло, са виновни за ситуации като с Ивана.

До момента издирването на момичето, което продължава трети ден, не дава резултат. В търсенето се включват полицаи, жандармерия и доброволци, проверявани са множество места, както и районът, обрасъл с гора, храсти и трънаци между Дупница и АМ „Струма“ но засега без резултат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 2 месеца

До гражданкаИМЕННО! В днешно време тук и сега, няма деца.Тези деца които нямат детство а телефони зомбирани и хората превърнати в студени роботи план на Господарите които искат да управляват света.Само че той се управлява от СЪЗДАТЕЛЯ ОТ БОГ И НЕВИДИМИЯ ДУХОВЕН СВЯТ ОТ КЪДЕТО ИДВАМЕ ВСИЧКИ КАТО ДУШИ В МНОГОТО ЖИВОТИ НА ЗЕМЯТА.Ванга е казала че родителите са само канал 1 душа д а слезе на земята и от малки им се дава всичко децата нямат морал ценности и не са учени на работа!

30

гражданка

преди 2 месеца

Не може всеки да поставя диагноза. Има скромни и затворени деца ,но това не ги прави психично болни. По-скоро тези които си позволяват лошо отношение към тях имат психични проблеми,както и тези които гледат безучастно отстрани.

29

Анонимен

преди 2 месеца

Поредната глупост на демокрацията е закриването на специализираните училища, където учеха деца със специални образователни потребности. Безумно е да сложиш дете с психично заболяване при деца без такива. Най-малкото е ясно, че ще има особено отношение, а в много случаи и тормоз и терор над слабия. А при това положение и без това крехката му психика ще се разклати съвсем. Дано е живо и здраво детето...За безхаберието на учителите просто нямам думи!

fallback