Снимка: МОН

Всички ученици в Бургас скоро ще минат в едносменен режим. Това ще стане след изграждането на 3 нови училища и модернизирането на две по пет проекта, за които общината вече имала сключени договори за финансиране по плана за възстановяване и устойчивост, заяви кметът Димитър Николов.

"Така ще се удовлетвори потребността от осигуряване на още 1254 учебни места в тези училища и ще се създадат условия за преминаване на учениците им в едносменен режим на обучение", каза Николов.

Според ресорните зам.-кметове по строителство и образование Чанка Коралска и Михаил Ненов проектните дейности ще обхванат общо 7 обекта, сред които и две детски градини, които ще бъдат ремонтирани изцяло.

"Трите нови сгради са корпус на математическата гимназия "Акад. Никола Обрешков", пристройка на ОУ "Христо Ботев" в кв. "Сарафово" и ново училище в кв. "Крайморие". Цялостна модернизация ще бъде извършена на други 2 училища – ОУ "Антон Страшимиров" и "Георги Бенковски", и на детските градини "Вълшебство" и "Ален Мак" в "Сарафово", уточни зам.-кметът по образование Михаил Ненов,  цитиран от "24 часа".

Освен строителство проектът за надграждане на образователната инфраструктура включва и доставка на необходимото обзавеждане и оборудване за пълноценно функциониране на учебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase