Снимка БГНЕС

По време на грипна ваканция да няма дистанционно обучение, а междусрочната да бъде удължена с няколко дни заради епидемичната обстановка. За това настоява Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" след провеждането на национално изследване с участието на учители и родители.

89,6% от участвалите смятат за неправилно решението да се въвежда обучение от разстояние в електронна среда при обявяване на грипна епидемия. Само 10 на сто от отговорилите намират решението за добро. В същото време всеки втори смята, че не трябва заместващ учител да поема онлайн обучението.

От синдиката изтъкват, че не е правилно да се обявява дистанционно обучение по време на грипна епидемия, предава БНТ. Причината е, че няма как болни ученици да бъдат принуждавани да се обучават, а болни учители - да изпълняват трудовите си задължения.

Според 69,8% от участвалите в проучването ваканцията трябва да бъде удължена с четири дни - до края на седмицата и да бъде от 5 февруари до 9 февруари. 25,3% смятат, че междусрочната ваканция трябва да се увеличи с два дни, а 2,8% смятат, че не трябва да се удължава.

Сега междусрочната ваканция за учениците в страната е от 3 до 5 февруари включително според обявения график от Просветното министерство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase