Снимка БГНЕС

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел ще бъде на работно посещение в Кралство Мароко днес и утре. Визитата е по покана на Насер Бурита, министър на външните работи, за африканското сътрудничество и мароканците, живеещи в чужбина.

Посещението се осъществява в контекста на традиционно добрите двустранни отношения между Република България и Кралство Мароко и има за цел задълбочаване на сътрудничеството с този важен за ЕС и НАТО партньор от Северна Африка, съобщават от МВнР. В българската делегация, водена от вицепремиера, е и министърът на културата Кръстю Кръстев.

В рамките на посещението е предвидено Мария Габриел да се срещне с министъра на външните работи Насер Бурита, с председателя на долната камара на мароканския парламент (Камарата на представителите) Рашид Талби Алами и с Андре Азулей, съветник на крал Мохамед Шести.

Вицепремиерът ще открие в мароканската столица Рабат Информационен център на българското висше образование като конкретна стъпка за задълбочаване на връзките между двете страни в областта на образованието и културата. Центърът ще предоставя предварителна информация за възможностите за обучение във висшите учебни заведения в България.

В откриването ще участват председателят на комисията по образование и наука в Народното събрание Красимир Вълчев, представители на Министерството на образованието и науката, както и ректори и директори от общо девет български университета от цялата страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase