Снимка БГНЕС, архив
fallback

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков заминава за Враца за проверка на случая, при който ученик е бил оставен да живее при изключително тежки условия в селскостопанска постройка.

Той ще проведе среща с директора и учителите от Основно училище "Христо Ботев" в село Крушовица и ще се запознае с първоначалната информация от стартиралата проверка на Регионалното управление на образованието - Враца.

Следобед образователният министър ще даде и изявление пред медиите.

Преди дни стана ясно, че детето е живяло в пристройка без отопление, върху импровизирано легло от автомобилни гуми.

След разпоредена проверка Мария Търнавска, директор на Регионална дирекция "Социално подпомагане" – Враца, обяви:

"Условията, при които е живяло в тази пристройка, са потресаващи! И детето е споделяло дори в училище, че живее в стаичка, в която има мишки и паяци".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Стига рива с дуално

преди 4 месеца

До 9....Работел съм в предприятие осигуряващо дуално. Стига рива с твойто дуално, защото е проформа. Те в редовна форма всичко е формализъм. Сляп ли си и глух ли си, че държавата ни е формална. Галин Цоков --спасителят в ръжта. Абе, ако инститициите си вършеха работата, Цоков нямаше да знае за това момче

10

=

преди 4 месеца

И кога ще уволните михлюзите от държавните службички за защита на децата? Бабата на това дете ги е сигнализирала многократно, а те не са си мръднали тлъстите гъ.зюги

9

Анонимен

преди 4 месеца

Нужно е дуално обучение. Ако случайниците в МОН незнаят какво е това, да питат развитите демокрации в ЕС. С него средношколците излизат със "ученически стаж", подготвени веднага да почнат работа, който иска да следва, може да продължи във ВУЗ.

fallback