Снимка БГНЕС

След сигнал за некачествено полагане на маркировка на площад “Св. Александър Невски”, инспектирах района и на място се срещнах с изпълнителния директор на “Трейс Груп Холд” АД и с ръководителя на обект ЦГЧ-Зона 4. На срещата присъстваха и представители на строителния надзор и на направление “Обществено строителство” в Столичната община".

Това написа в профила си във фейсбук кметът на София Васил Терзиев.

"На място установих, че маркировката е положена върху кални и прашни участъци и както виждате от снимките, може да бъде изтрита с едно движение. От компанията ме увериха, че поемат ангажимент да отстранят и коригират забележките.

Бях изненадан и от това, че линията за незрящи завършва в паркинга. Това e абсолютно недопустимо и съм сигурен, че може да бъде направено изрядно, щом в други градове в Европа е възможно.

За съжаление обаче разбирам, че при започването на проекта през 2017 г. не са направени опитни участъци на обекта, каквито са добрите европейски практики.

Един от важните за мен приоритети продължава да бъде качествено изпълнение на ремонтите в София и от първия път. Аз и екипът ми ще информираме гражданите за развитието на този казус", пише още Терзиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase