fallback

Общ преглед
За последните шест години над 50 000 деца са върнати и задържани в образователната система, така че да могат да продължат образованието си. Това заяви министър-председателят Николай Денков, след заседание на Координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане, включване и предотвратяване на отпадането от образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Министърът на образованието Галин Цоков обяви, че в страната работят над 1 000 екипа, които помагат на децата да продължат или да се върнат в училище. Според него за 6 години отпадналите от училище са намалели с близо 40%.

„От няколко години използваме т. нар. механизъм за обхват, който цели да върне отпаднали деца от училищната система и да ги задържи там“, посочи Денков, цитиран от БТА.

По думите на премиера по време на днешното заседание на координационното звено министърът на образованието и науката Галин Цоков е представил пред новите областни управители и представители на други отговорни по темата институции всички предстоящи действия, с които се ангажира правителството, за да работи този механизъм за връщане на отпадналите ученици обратно в клас.

Премиерът посочи, че за справяне с проблема е необходима координация между няколко министерства и други институции.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

ББ

преди 1 година

Когато и където да чуя или прочета...ЕС...виждам КГБ...виждам грабежи,несправедливости,убийства...руснаците ни убиват и ограбват...вие им стройте...СП?умилостовявате...дЯвола...путин...това е ВОЙНА!!!ЕС финансира престъпници превърна ги в ПП...работещи и за путин...строяха му руски потоци с парите на ЕС данъкоплатците... вашето е престъпление...не е лицемерие вече,путин иска животите ви и на децата ви!какво ще направите??ще им се извините преди да ви убие?

21

ББ

преди 1 година

Даскала и Попа...ама Българските спасиха Народа ни,рашистите ги избиха и ни опростачват през слави...през боко...през пеевски...през доган,убеждават децата ни,че да им си роб е...ценност,боко закриваха училища...станишев също,нямало пари...ама за армията на путин...имаха...за мафията,за офшорните си имаха,ограбени от Народа ни!демонстрират беззаконие?ЕС къде сте...САЩ?мафията обяви война от десетилетия на Народи в опит да ги превърнат в руски роби!ЕС е...кгб-щази,ЕС разпуснете съюза...позорен е

20

ББ

преди 1 година

Подкрепа,Образованието и Църквата спасиха Народа ни,разбираемо руската пропаганда ни води към непросветеност!СлавчУто ни опростачва от десетилетия...руските тв-та само чалга и простащина,руски агенти ни опростачнат от трибуната на НС...нечовешко!ще минем и през това!подценяват Българите!!!минусите са на руснаците ,нямат стойност...

fallback