Снимка БГНЕС

В проектобюджета за тази година е заложена промяна, която предвижда да отпадне задължението на родителите да предоставят удостоверение, че детето им е записано в следващ клас при кандидатстване за еднократна помощ. Инициативата е на Министерството на труда и социалната политика, съобщава БНР.

Помощта се изплаща на ученици в I, II, III, IV и VIII клас. Ако предложението бъде прието, ще остане изискването за удостоверения само за I и VIII клас, в случай че семействата искат да получат помощта преди началото на учебната година.

До момента това бе проблем, защото повечето училища издават такива документи едва след 15-ти септември, а родителите искат да получат сумите по-рано.

Още по темата
Дирекциите за социално подпомагане вече приемат заявления за отпускане на средствата за предстоящата учебна година, а изплащането ще започне след приемане на тазгодишния бюджет, където се определя и размерът на еднократната помощ, към момента той е 300 лева за семействата на учениците от първи и от осми клас.

Парламентарните ресорни комисии започват тази сутрин обсъждане на проекта за републикански бюджет за 2023 г. на първо четене.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase