Снимка БГНЕС
fallback

„За пореден път училищата бяха оставени сами да се справят в условия на криза, без да получат навременна подкрепа от МОН“. Това се казва в позиция на асоциация „Родители“ по повод продължаващите четвърти ден имейли с бомбени заплахи към училищата.

Зорница Трифонова от сдружението посочи пред „Дарик“, че едва във вторник на обяд Министерството на образованието е излязло с кратко съобщение, че са в контакт с МВР и че се работи по въпроса. „Директорите споделиха, че нямат конкретна насока и препоръка", обясни още Трифонова.

По думите й педагозите реагират адекватно, защото са минавали през различни планове за предотвратяване на бедствия. Трифонова подчерта, че постоянните евакуации заради заплахи за бомби в училищата създават голям стрес за децата, дошли от Украйна. 

„Това, което ни възмущава, е липсата на навременна реакция от страна на институциите и предоставяне на достоверна и надеждна информация за случващото се. Медиите са единствените, които търсят и предоставят информация, а тя невинаги е пълна и понякога води до всяване на страх и паника“, пише още в позицията.

„Липсата на ясна информация създава усещане за несигурност и липса на грижа към обществото и предоставя широко поле за спекулации, фалшива информация, злоупотреби“, допълва още сдружението. „Войната в Украйна все още е факт и масово разпространяване на сигнали за бомби в училища от чужбина през мейли и социални канали не може да се подмине незабелязано, дори и сигналите да са фалшиви“, казва родителското сдружение. Сдружението настоява също децата да получат психо-емоционална подкрепа, след като се върнат в клас.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Всякакви

преди 1 година

сдружения брей. тез пари не искат ли от някой? ако не, са слаба ракия

11

Анонимен

преди 1 година

Ох, ох, ох, децата били травмирани. Всъщност се радваха, че няма да ходят на училище. Ама е важно да се правят драми.

10

цигани/ки грозни

преди 1 година

гнусни *** педофили плашат деца в транспорта ами реагирайте бе хора ромите дишат лепило,проституират,разнасят болести гнусни нема нужда ми се лепят такива откачалки богати роми се грижат за своите просяци роми тикайте ги при ромчетата нахлни гнусни,злобни *** некои българи бетер *** *** манталитет откачалки

fallback