Снимка БГНЕС
fallback

Нова порция заплахи получиха 18 варненски училища по имейл адресите си. Този път съобщенията гласяха, че ще се стреля, съобщава БНТ. Предишните два дни учебните занятия в няколко града бяха прекратени заради имейли, че в училищата са заложени бомби.

Подателят също е различен от предходните два дни, когато на писмото с бомбените заплахи се виждаше името Егор Синянский. Учебният процес няма да бъде преустановен на този етап, но през целия ден ще има засилено полицейско присъствие, уверяват от Областната дирекция на МВР във Варна.

Обичайните бомбени заплахи по имейл получиха 35 училища в София, сред които и Финансово стопанската гимназия, около 10.05 ч. тази сутрин. Някои от образователните институции, които днес са получили сигнали, все още не са възстановили учебния процес след вчерашния ден. Част от училищата, които получиха заплахи в два поредни дни, преминаха към забравеното от времето на Ковид-19 дистанционно обучение, за да не губят учениците материал. На други места директорите са обяснили, че няма как в запечатано и охранявано от предния ден училище да бъде внесено взривно устройство и затова възстановяват занятията.

В Бургас също продължават заплахите за поставени взривни устройства. Днес имейли са получили 2 училища - Руската гимназия и ОУ "Александър Георгиев Коджакафалията". Основното училище е получило заплашителното съобщение около 8:30 ч., а заместник-директорът е призовал по уредбата всички да напуснат сградата. Голяма част от личните вещи на децата са останали вътре в училището, което ще остане затворено до утре.

В област Плевен са постъпили 7 сигнала по имейл за поставени бомби в училища, съобщава говорителят на ОДМВР Марияна Цветкова, цитирана от БНР. Полицията проверява всяко заплашено учебно заведение, като до момента не е открито взривно устройство. Ръководствата на училищата ще преценяват дали да продължат учебните занятия. В Ямбол 8 училища за получили заплашителни имейли, като учебните занятия са прекратени в рамките на 24 часа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

ББ

преди 1 година

атака срещу децата на българите одобрена от резидента на путин...радев в услуга на гроб-дпс-***-бсп и подобни наредено от путин и финансирано от ...Вас с ограбените ви животи...извратено е...гласувате за извратени заплашващи децата ви с...бомби и ги финансирате...кой е извратеният???децата ви ще ви презират за предателството!!!

58

Анонимен

преди 1 година

Замислете се, кой ги прави тези простотии??? Това са гербаджийски номерца!!!

57

Бобмбена заплаха

преди 1 година

Ще стрелям . Приготвяме се от вечерта на първи април . Зрял боб със кисело зеле и чесън. Салата стъргана ряпа. Ще има косвени жертви.

fallback