Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Такива серии бомбени заплахи текат не само в България, но и в цяла Европа и САЩ. Органите на реда, заедно с партньорските служби, правят всичко възможно да установят източниците на тези заплахи и да ги неутрализират", заяви президентът Румен Радев.

Още по темата

По думите му в момента няма реални заплахи нито за образователната система, нито за изборите.

Относно евентуални бомбени заплахи в деня на изборите държавният глава заяви, че това са хибридни атаки без реална заплаха за бомбени атентати и изрази надежда изборният процес да бъде спокоен.

„Докато не видим ясно установен източника не можем да кажем с категоричност откъде идват заплахите и кой ги извършва“ посочи Радев относно коментира на вътрешния министър, че атаката идва от Русия.

Относно изпращането на оръжия за Украйна, от отново отсече, че българската позиция е ясна - няма да изпращаме оръжие и боеприпаси за Украйна.

„Политическите партии, не президентството, отдавна излязоха извън нормите на Конституцията със системния си отказ да поемат отговорност и да съставят редовно правителство и аз ги призовавам да съставят правителство, в противен случай президентът трябва да назначи служебен кабинет, при положение, че те или не искат, или не могат, или ги е страх,  в момента има комбинация от трите фактора“, коментира държавният глава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase