Снимка: МОН
fallback

Софийският университет "Св. Климент Охридски" е сред най-добрите университети по право в света. Той се класира на престижното трето място в класацията на NICA.

Класацията сравнява юридическите факултети по света на базата на проведени състезания. Точките се присъждат в зависимост от броя на отборите, участвали в състезанието, тяхното ниво и кръга, до който е достигнал съответният колектив.

СУ е на второ място в света в направления като "Международен арбитраж" и на шесто в "Международно частно право". Юридическият факултет печели предни места и в областите "Посредничество и преговори", "Право на Европейския съюз", "Международно хуманитарно право", "Международно публично право" и "Международно право в областта на правата на човека", съобщава "24 часа".

Софийският университет е на първо място и в класацията на юридическите факултети в страната и в Европа.

В класацията на NICA влиза и УНСС. Юридическият факултет на УНСС се класира на 616 място в света, 206 в Европа и второ в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Анонимен

преди 1 година

Су, право влизаха с 6 по живково, история, география, български език и чужди езици владеене. И от малък над книгата и до старост. Насила ги карат родител да учи Право. И Х на село, бабо не ми се учи, но мама ме кара. Трябва отвътре да ви идва, но правито не е това, което бе, за симеоново, свръзки син на цк на бкп в нвр, завърши с преравнителни право и след пенсия адвокат стана и всички дела губещи и отиваха при еродиран юрист адвокат да му оправя делата загубени. Те умните остаряха. Кръстникът..

30

Анонимен

преди 1 година

Куриози.Само това мога да кажа за тази класация.Страната с най - голяма корупция и липса на истина във всяка сфера на обществото е на трето място по изучаване на право.Явно толкова ви е и правото дето го учите.

29

Анонимен

преди 1 година

Миналата година приема беше с 3ка на матурата за право, не ми ги хвалете

fallback