Снимка: БГНЕС
fallback

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 1 000 000 лв. за Тараклийския държавен университет "Григорий Цамблак" в Молдова.

Те ще бъдат отпуснати по бюджета на Министерството на външните работи за тази година.

Oще по темата
Посочва се, че предоставянето на средствата ще допринесе за преодоляването на финансовите проблеми, пред които е изправено висшето учебно заведение. Подобряване на образователните практики и на материално-техническата база на университета би имало положителен ефект върху неговото развитие и би способствало за увеличаване на интереса към него сред учениците и кандидат-студентите от българската общност в Молдова.

Изтъква се, че оказването на безвъзмездна финансова подкрепа от България за Тараклийския държавен университет е в унисон с последователната и целенасочена политика на българското правителство за гарантиране правата и интересите на българските общности в чужбина, при спазване на местното законодателство и нормите на международното право.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 1 година

Не мога да разбера защо пак мрънкате и обиждате за тази буквално дребна сума спрямо размера на бюджета. Вижте колко пари се дадоха за урките (извън тези от ЕС). А тук става въпрос за хора с българско самосъзнание, които искат да учат на български, евентуално да дойдат в България, защо да им затварят университета. Или ще борим демографската криза като си вкарваме урки, както предложи Киро т ъпото.

7

ГулюГулю

преди 1 година

Време е за денафикация на евроатлантиците в България. Със или без Русия време е за ново Белене за евроатлантиците

6

Анонимен

преди 1 година

Мъни мъни мъни и корупция и 10%. Путин трябва да направи една военна операция и в България

fallback