Снимка: Pixabay
fallback

Първият учебен ден за 2022/2023 година в над 2000 детски градини започва не с хартиен, а с електорнен дневник! Един от финалистите на събитието FOUNDERS TODAY на Investor Media Group – фирма Инфокол, вече 7 години разработват електронен дневник съвместно с детски градини от цяла България!

След събитието FOUNDERS TODAY на Investor Media Group кампанията на МОН по проект на ИКТ за финансиране на електронен дневник за детски градини приключи успешно. По този начин всяка община в България успя да избере фирма доставчик на услугата дигитален дневник за градините в същата.

Фирма Инфокол е позната в детските градини като доверен доставчик на множество услуги, а разработения от тях електронен дневник www.EDG.bg има вече 6 завършени учебни години. За това време всяка градина ползвала услугата е оставила своя отпечатък в развитието на дневника с безценна обратна връзка и множество улеснения за ежедневната работа на директори, учители и домакини.

Днес над 420 градини избрали дневника разработен от Инфокол могат да го използват посредством всяко устройство с интернет връзка. Въвеждането на причина за отсъствия на децата става за секунди, програмната система позволява използването на разработените материали както на големите издателства, така и на разработени от преподавателите теми и уроци. Двустранната интеграция и свързаност с НЕИСПУО гарантира на детските градини сигурност за съхранение на информацията, а модула склад е в помощ на домакините в ежедневната им работа относно изхранването на децата в градините. Множество справки улесняват работата на всеки служител в детската градина и осигуряват възможност за отделяне на максимално повече време за нашите деца.

Инфокол има за цел да осигури максимално опростен преход от хартиен към електронен дневник за всички детски градини избрали да използват www.EDG.bg и за целта ще проведе присъствено обучение за 3ма специалисти от всяка една от тези над 420 градини в страната. Тези обучения ще бъдат проведени в градове на общините, кандидатствали по програмата на ИКТ и ще гарантират за успешното начало  на учебната година с електронен дневник за детските градини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback