Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Преди началото на учебната година в редица училища в София и страната има недостиг на учители по различни предмети. В столицата от началото на септември на сайта на Регионалното управление на образованието са обявени 132 свободни работни места. Някои от тях към днешната дата вече са заети.

Oще по темата

Най-много се търсят начални учители, както и учители по математика, английски, български език, биология и здравно образование, информационни технологии.

"Ако видите, че и на 15 септември някой търси свободно учителско място, това означава, че директорът е поставен в сложна за решаване ситуация, защото всеки един работещ може във всякакъв момент със своите мотиви да си подаде заявление за прекратяване на трудовото правоотношение. В последните дни преди началото на учебната година най-много учители са се търсили за обучението в начален етап", обясни пред БНР Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието в София.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Пази Боже...

преди 1 година

До АнонименКое е обективното мнение? Думата "смях" не може да бъде обективно мнение, всеки има своя опит и личностно развитие. Не знам защо трябва да бъде осмивано едно толкова обхватно нещо като образованието. Смях, е когато гледаш Луи Дьо Фюнес. За други дейности звучи обидно и прекалено.

39

До 29

преди 1 година

Изобщо не се лъжа. Нищо не ти трябва като знания за да станеш проджект мениджър, затова наемаме 18 годишни деца. Всичко е автоматизирано. Сега ако работиш за измислена българска компания, разбирам, че ви е трудно. Успех де. Аз работя за компания оценена на 225 милиарда долара със 140 хиляди служители по цял свят. Проджект мениджърите са ни деца, защото не се изисква нищо освен да знаят английски, обучение 1 месец на системата и да ползват аутлуук.

38

Анонимен

преди 1 година

До Пьзи боже..., доста интересно изказване. Имам докторска степен в областта на обработка на данни от образователни институции. Дали системата ми е виновна? Или бъркаш обектинвно мнение с "вина"? Хайде пак помисли :) Имаш достатъно информация. За разлика от повеето пишещи тук се занимавам и с образовнанието по някаква форма и има прак поглед върху образованието преди и сега. Както и върху други образвотални системи и подходи :) Та, да... не говоря празни приказки като повечето тук :)

fallback