Снимка: БГНЕС
fallback

По-равномерно разпределение на ваканциите, по-висока заплата на учителите, по-малка продължителност на часовете, студенти да заместват учителите.

Oще по темата
Новостите в образованието коментира Юлиян Петров, който е председател на Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”, съобщи Нова Нюз.

Според Юлиян Петров би било добре да се наемат учители, които да обучават децата и в летните месеци, за да не посещават те частни занимални за сметка на родителите си. „Родителите са в безизходица и са прави да искат тази социална услуга от училището”, подчерта синдикалистът.

По думите му трябва да има повече дни ваканция за учениците. „Ние сега сме се вторачили да смятаме минутите, секундите, месеците, дните – точно колко учим. Как учим – някак забравихме”, твърди синдикалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Васил

преди 1 година

За тези които казват че да нямаме повече ваканция и че по тяхно време повече се учило.Добре кажете ми какво сте успява да направите след това повечето в фирми работят ниски заплати и така нататък.В България се учи много повече отколкото в някои по развити страни например Англия.

18

Анонимен

преди 1 година

Абе какви ваканции, наистина създавате неграмотници. На времето се учеше и в събота , ама за това завършелите само 8ми.клас бяха по- грамотни от сегашните .

17

Ива

преди 1 година

По-добри и ОБРАЗОВАНИ учители.90% говорят на диалект,недоучили,без отношение към децата и т.н.Претрупан материал,тежки учебни програми,неразбираеми учебници и т.н.Денков видя само колко време учат в другите държави.КОЛКО ВРЕМЕ,ГОСПОДИН "АКАДЕМИК",УЧАТ БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА СЛЕД УЧЕБНИТЕ ЧАСОВЕ?МАЙ НЕ ЗНАЕТЕ.И ТЕЗИ,КОИТО ОСТАВАТ В УЧИЛИЩЕ СЛЕД ОБЯД,НИЩО НЕ НАУЧАВАТ-УЧИТЕЛИТЕ ГЛЕДАТ ДА МИНЕ ВРЕМЕТО.Спомнете си какво съветва Ат.Буров за успешна работа...

fallback