Снимка: Димитър Кьосемарлиев
fallback

Резултатите от второто класиране на седмокласниците, кандидатствали за прием в осми клас, могат да се видят на infopriem.mon.bg, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

На 11 юли излезе първото класиране за държавния план-прием за гимназиите след седми клас. Тогава то показа, че Софийската математическа гимназия отново е с най-висок минимален бал за кандидатстване след седми клас в столицата - 485,750 точки от максимум 500.

11 573 ученици от София са участвали в националното външно оценяване след седми клас по български език и литература. По математика учениците са били 11 541. Подалите заявление за класиране бяха 11 008.

От тях 1100 не бяха класирани - 915 от София и 195 от страната, защото балът им не е достатъчен за паралелките, които са пожелали. Те участваха автоматично във второто класиране. В държавния план-прием след завършено основно образование в столичните училища са обявени 417 паралелки. От тях 233 са профилираните, а 184 - професионалните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 1 година

Хубаво е, че тази година има разместване в бала на топ училищата. Това означава, че вече родителите започват да се замислят за желанията на децата си и не се стремят на всяка цена да ги натъпчат в "най-елитното училище", че да могат да се похвалят на родата.

4

анонимен

преди 1 година

Глупости за теб,но 7 клас са в прединфарктно състояние.Защото ако не ги приемат никъде родителите им ще им стъжнят животеца.А и като смяташ че за теб са глупости защо ти е да пишеш?

3

Анонимен

преди 1 година

Какви са тия глупости с класиране за 7мо класници бе? То вече във ВУЗ само по документи пускат, даже те и молят да се запишеш, тъй като училищата са повече от учениците...

fallback