Нова мода се очертава сред кандидат-гимназистите през тази година. Учениците не кандидатстват в елитни езикови гимназии, а предпочитат други училища, които обаче предлагат езиков профил. Тази година най-много ученици са поискали да учат в 22-ро средно езиково училище "Георги Стойков Раковски".

"22-ро училище е с традиции. То винаги е много желано.

Още по темата
Основано е много отдавна. Преди е било 2-ра мъжка софийска гимназия. Ние ставаме все по-добри. Много важно е, когато екипът работи като едно цяло, когато е спокоен, когато му се дава възможност да бъде иновативен и креативен, тогава и отношенията учител - ученик са други", каза директорът Елена Кърпачева пред Bulgaria ON AIR.

Тя обърна внимание, че в гимназията няма текучество на учители, а има приемственост. Директорът добави още, че е осигурила спокойствие и свобода на учителите да се развиват и да творят. Според нея пандемията не е оказала негативно влияние върху качеството на образованието в гимназията.

"Най-големият интерес е към паралелките с английски и испански. Имаме две такива паралелки, една паралелка английски с немски, две паралелки испански с английски и една STEM паралелка с интензивен испански и профили биология и химия. Най-трудно и с най-висок бал се влиза с английски и испански", поясни Кърпачева..

Тя изтъкна, че учениците получават отлично образование и това се вижда спрямо това в какви университети влизат. По думите ѝ самата атмосфера в училището е добра - има много извънкласни занимания и клубове. Директорът добави, че учениците са въвлечени в училищния живот.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase