Снимка: БГНЕС
fallback

Синдикат "Образование“ ще отстоява увеличение на работната заплата с 10% с всички възможни законови средства, включително протестни и стачни действия.

 Синдикат "Образование“ е написал официално писмо до министъра на образованието, с което настоява МОН незабавно да пристъпят към увеличение на работните заплати в унисон с договореностите в последния анекс.Синдикат "Образование“ към КТ "Подкрепа“ следи внимателно процеса по увеличение на работните заплати в системата на образованието.

Oще по темата
По направено проучване на Синдиката само 25,1% от работещите в системата на средното образоване са с увеличени работни заплати.

Синдикат "Образование“ ще предложи на правителството на Република България 10% увеличение на работните заплати на учители и служители при актуализация на държавния бюджет за 2022 г.

Около 15% от участниците в изследването са заявили, че в техните образователни институции няма да има достатъчно средства да се спази договореното в анекса увеличение. 96% от респондентите учители смятат, че при актуализация на държавния бюджет трябва да се направи ново 10% увеличение на заплатите в образователната сфера, защото дори официалната инфлация е по-висока от досегашното увеличение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

59

Що така?

преди 2 години

Когато увеличат заплатите в други сектори никой не разбере, а когато сложат 100 лв на учителите и глухия цар разбере. Тия заплати все са трън в очите на прооостолюдието.

58

Анонимен

преди 2 години

Прав е Даскала, но даването на едни пари на калпак на сегашните учители няма да помръдне на йота образованието от там, където е. Нито ще му промени качеството.

57

Лллл

преди 2 години

Стига с тези учители . Омръзнаха . Мързеливи и нахални , а учениците -прости

fallback