Правителството увеличи субсидираните места за прием на македонски студенти от 150 на до 300. До петима студенти ще могат да продължат да учат докторантура в редовна форма на обучение.
 
"В Медицински университет (МУ) в София тази година се обучават 10 македонски студенти – осем в специалност "Медицина" и двама в "Дентална медицина". По другото постановление №228, което засяга населението от българската диаспора – те са четирима. Общо от двете постановления за българската диаспора се обучават 58 студенти", посочи заместник-ректорът по учебната дейност в МУ проф. Каролина Любомирова в ефира на Bulgaria ON AIR
 
"Желанието на жителите на Северна Македония да се обучават в България произлиза от европейското качество на образование у нас, което получават и в МУ. В една от световните рейтингови класации отново МУ е единственият български университет, който присъства. Доброто образование, европейската диплома и отличната реализация след завършването са основните причини", изтъкна проф. Любомирова.
 
Кандидатстването на чужденци в МУ става през МОН, което подбира кандидатите.
 
"Ние осигуряваме записване, общежитие и всякакви добри условия за тяхното пребиваване в България", увери заместник-ректорът по учебната дейност в МУ.
 
Целия разговор гледайте във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase