Директори на училища поискаха по-дълга ваканция между двата срока. Причината са тревожните нива на пандемията у нас.

От началото на пандемията Деси работи от дома си. Казва, че не е проблем да гледа дъщеря си Биляна, ако излезе в извънредна или по-дълга ваканция. Има обаче други притеснения.

Още по темата
"Не знам дали трябва да имат удължена ваканция, но трябва да бъде малко по-съобразена ваканция. Не може до понеделник на училище и във вторник – ваканция, после пак на училище", сподели тя.

Идеята на част от директорите на училищата е междусрочната ваканция на децата да бъде удължена и вместо досегашния един ден, тя да бъде бъде по-дълга. Някои предлагат тя да бъде от 28 януари до 2 февруари, а други - от 31 януари до 4 февруари.

С развитието на Омикрон в някои училища процентът на заболели или карантиранирани деца и преподаватели вече е голям.

Част от родителите също приветстваха идеята за по-дълга ваканция и погледнаха на нея като шанс да прекарат повече време с децата си.

Искането на директорите ще бъде внесено в Министерството на образованието още утре.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова и телевизия Bulgaria ON AIR

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 3 месеца

Грипна ваканция трябва или ДО, в училищата е мазало!! Не ни заблуждавайте с 1-2 дни към междусрочната, това няма да оправи проблемите и хаоса в момента!!

20

Анонимен

преди 3 месеца

Досега пищяха,че искат присъствено обучение,сега пък искат дълга ваканция.*** им угоди на такива! _______________ Става въпрос за 1 ден още, добавен към 1 ден междусрочна "ваканция". Тази година, 1-дневната междусрочна "ваканция" се пада във вторник. Значи, карат си почивните събота и неделя. В понеделник учат, последен ден на 1ви срок. Вторник, 1.02. - междусрочна "ваканция". От сряда, 2.02., тръгва 2рия срок. Безумно!

19

Анонимен

преди 3 месеца

Един ден почивка не е ваканция. Не се подигравайте и не ползвайте неверни думи.Между двата срока трябва да има поне седмица почивка. Ковидите и подобни глупости нямат нищо общо.