Снимка: БГНЕС
fallback

Другите страни стартираха с организация за тестовете за учениците още през лятото. Служебното правителство не може да се справи с доставката на тестовете. Призоваваме още утре служебното правителство да върне децата в училище. Това заяви Красимир Вълчев от ГЕРБ на брифинг.

Тестване, едва когато осигурят предвидимост на мерките. Как може за 12 пъти по-голяма страна от нас като Германия да има тестове, за България да няма. Става дума за организационна немощ и липса на планиране, добави Вълчев.

Не може да затвориш единствено и само училищата, това правителство показа, че образованието не му е никакъв приоритет. Лицемерие и 0 лева за образование в актуализацията на бюджета, коментира Вълчев. Имаме незаконосъобразни, дори противоконституционни действия от страна на служебното правителство. Образованието е задължително във всички страни, припомни Вълчев, това не зависи от родителите.

Двете министерства оставиха една част от децата, поставиха правото на образование в зависимост от решението на родителите, коментира Вълчев. За това мнозинство, което ще продължи да управлява образованието не е ценност. Една държава, когато пренебрегне образованието, нищо добро не я чака. Децата натрупаха много дефицити, психически проблеми, обездвижване, посочи Вълчев. В момента това, което се случва с децата, е загубата на мотивация и умения за учение, категоричен е Вълчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Прав е?!

преди 2 години

?! Ох, намерило се кой да го каже. А виждам, че има и хора, които го смятат за прав и то, защото това продължава повече от 18 месеца. А 14 от тези месеца са по негово време, когато той можеше да каже да се върнат, но тогава не го каза. Само удължаваше заповед след заповед....

52

Анонимен

преди 2 години

Според мен е неправилно да връщат учениците в клас точно когато излезе Омикрон. Айде поне след празниците или преди още да беше излязъл новият вариант. Болните намаляха по едно време само, защото затегнаха мерките с магазините и направиха онлайн обучение отново. Не е ли по добре децата да са *** от колкото да са болни и да знаеш, че може да ги загубиш завинаги. Не стига, че Омикрон е 10 пъти по заразен от Делта Варианта и децата ходят на село, при Баби и дядовци, роднини, възрастни хора.

51

Булгар

преди 2 години

Крадци и лобисти за комисионни

fallback