Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Учениците в дуална форма на обучение вече може да посещават извънкласни занимания. Условието е да представят сертификат или щадящ тест за коронавирус. Същото изискване важи и за явяването на изпити и консултациите в рамките на учебния процес, предава Bulgaria ON AIR.

Това предвижда заповед на Министерството на здравеопазването, която влиза в сила от днес. Така извънкласните занимания ще може да се провеждат извън сградата на училищата.

Според заповедта, условие за връщане на учениците от 5 до 12 клас в училище е представяне на "зелен сертификат" или щадящ тест за коронавирус. Присъствието в клас трябва да е съобразено и със заболеваемостта на 100 000 души население.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 2 години

8 ето с това не съм съгласна. Защото още от времето на комунизма при висока заболяваемост децата са в грипна ваканция. Тогава не учехме, или правехме проекти. А сега учат. Но буквално ни изнудват да дадем съгласие, защото ако не го дадеш и 51% се върнат в клас, детето ти няма право да е в клас. А онлайн наполовина е ад. Нищо не се учи, когато една част е в клас, а другата онлайн. Много учители дори не включват децата в час. А и децата нито могат да ги питат, нито да участват в часа. Изнудват ни!

8

Анонимен

преди 2 години

И каква трябва да е заболеваемостта? В София е 672 на 100 000 за последните 14 дни, но има присъствено обучение след тестване.

7

Анонимен

преди 2 години

Малко ли са ни болните или какво?!

fallback