Снимка: БГНЕС

В шест общини на област Ловеч се удължава с още една седмица обучението от разстояние в електронно среда за учениците от 5 до 12 клас заради продължаващите високи стойности на заболеваемост от COVID-19 там от над 500 на 100 000 души население, съобщи началникът на Регионалното управление на образованието Еленко Начев.

"14-дневната заболеваемост в общините Априлци, Ловеч, Луковит, Тетевен, Троян и Угърчин е над 500 на 100 хиляди и се удължи срока за преустановяване на присъственото обучение за учениците от 5 до 12 клас до 26 ноември, следващия петък. За община Ябланица заради това, че заболеваемостта е между 250 и 500, ще има ротационно обучение през следващите две седмици. В Летница си учат присъствено. Там заболеваемостта е под 250", предава БГНЕС.

Еленко Начев допълни, че се увеличава броят на децата от 1 до 4 клас, които се завръщат в присъствена форма на обучение и от следващия вторник над 200 паралелки в училищата в областта ще учат присъствено и само едно училище, това в село Александрово продължава изцяло дистанционно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase