Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Синдикат "Образование" предлага учениците от прогимназия и гимназия да се върнат в училище след промяна на насоките и след осигуряване на безплатните тестове от държавата.

Нека МОН да разясни това на държавните и общински училища, срещу твърденията на някои медии училищата да плащат тестовете от бюджетите си за големите ученици, призовават от синдиката.

Според учителите практиката досега показа, че решението на МЗ, тестовете да се правят в училище с доброволци – учители, директори и родители се оказа лишено от логика, защото заболеваемостта е под математическата нула и лишено от смисъл и защото на родителите може да се вярва и тестовете трябва да се правят в домашни условия.

Новият здравен министър трябва веднага да отмени тази спорна практика, зоват от "Образование".

Крайно неорганизирана и създаваща турбуленции на учителските колективи е организацията по доставка на тестовете в образователните институции, което за голямо съжаление създава неравен шанс към учениците в отделните училища и различни области, посочват от синдиката.

Освен това от организацията не са съгласни училищата за сметка на собствените си бюджети да купуват тестовете за учителите, защото допълнителните средства не са достигнали в училищата.

Синдикатът категорично предлага тестовете за всички ученици и за всички учители, ако останат като задължение, да се осигуряват от държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Анонимен

преди 2 години

До 11 Прав/а сте! Само се сетете за онази максима: Кой каквото и да ти говори , винаги става дума за пари!!! Изводите - за тези дето могат да мислят, а не четът само Сураттефтет хахахаха

26

Анонимен

преди 2 години

На родителите може да се вярва - като се каже не си пускайте децата болни на училище или детска градина, от 30 спазват 3-***. Доказали са се един вид че може да им се има доверие.

25

Анонимен

преди 2 години

В лабораториите за "безплатните" тестове плащаме 10 лв. за пробовземане!!! А учителите не вземат ли проби от нашите деца. Категорично съм против в училище да се правят тестове.

fallback