Снимка: БГНЕС

Всички ученици в общините с повече от 750 болни от коронавирус на 100 000 население да преминат към онлайн обучение от четвъртък, 21 октомври.

Това разпореди току-що просветният министър Николай Денков.

Заповедта важи засега за София-град и общини от областите Видин, Монтана, Габрово, Кюстендил и Перник, разясниха от образователното министерство.

Министерството на образованието и науката (МОН) предложи на Министерството на здравеопазването (МЗ) да удължи с два дни присъственото обучение за предучилищните групи и класовете от I до IV в столицата и в споменатите общини с висока заболяемост. Аргументът беше, че родителите на малките ученици имат нужда от време, за да организират грижата за децата си в къщи по време на занятията от дистанция. До 16 часа днес в МОН не беше получено съгласие от МЗ. Поради тази причина министър Николай Денков издаде заповед за онлайн обучение от утре за всички ученици в София град и засегнатите общини, казаха още от образователното ведомство.

 

Коментари Напиши коментар

150

Онлайн ученик

преди 1 месец

Не стига че от онлайн обучението няма полза не стига, че сме затворници вкъщи, не стига, че липсва социален контакт и ето пак ни пускат онлайн.

149

Ддд

преди 1 месец

В Света София ПУК е присъствено Пак става така ,че за едни може за други Не може . Нищо не се променя в манталитета на управляващите ни Всичко е от днес за днес

148

Татко до учител

преди 1 месец

Господин учителю, не сте прав ,че вие сте виновни за всичко. Имам първолак . Който от вчера в 18 часа е преминал на ДО ?!? Нашата учителка бе стресирана не по - малко от нас ! Жената нарече хората разпоредили тази гавра с децата ни ПРЕСТЪПНИЦИ! От едната страна на барикадата сме. Еднакво притеснени сме. Хаос , безредие ,неяснота ...Такъв цирк не е бил ...преди поне малките оставяха присъствено...Може ли някой да ми каже какво е ДО за първолаците ?! ЕДНО ГОЛЯМО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ДЕЦАТА НИ !