fallback

Учителите вече са по-спокойни и са натрупали опит относно образованието в условията на пандемия, заяви в ефира на Bulgaria ON AIR директорът на 140 СОУ „Иван Богоров“ в столицата Мая Зафирова.

По думите й в момента има притеснения у ръководителите на училища.

„Повечето засега устискваме и се надяваме да не минем към обучение у дома. Доказали сме учителите, че ще издържим, но по-доброят вариант е да сме в класните стаи. Най-добрият вариант е децата да са в училище. Можем много бързо да минем към електронно обучение“, коментира Зафирова.
Oще по темата
Тя поясни, че много от учителите от 140 СОУ не се ваксинират, защото пазят здравето си и заради други заболявания, а не заради нежелание.

"За щастие, се ползваме с доверие от страна на родителите. Имаме добър бюджет, дезинфекцията е на изключително високо ниво, не пестим от препарати. Сензорни устройства за дезинфекция също имаме", подчерта Зафирова.

"Плексигласовата преграда е добър вариант за преподавателите, когато искат такава в класната стая, но ние имаме много млади учители. Силно се надявам първи и втори клас да останат в класните стаи", поясни Мая Зафирова.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 2 години

ПЛАНИРАН пик в средата на октомври.

19

Учителката

преди 2 години

Аз съм се прежалила, евакуирах се отделно от семейството, с ваксина, без ваксина, шанс никакъв за оттърване от заразяване. Иначе не сме на първа линия, не вземаме хилядарки, за да гледаме турски сериали в работно време и кафенцИ с цигарки на дежурство.

18

Учителката

преди 2 години

Тази директорка говори с празни лозунги. Няма никакви мерки. *** си *** обща близалка, опитват няколко от една цигара, пият от една бутилка, мотаят се на тумби, крещят, викат, маски демонстративно не слагат и нищо не можем да им направим, какво като има заповед? Вадят по средата на часа носни кърпички и си духат носа в стаята, само хремави били. Затварят прозорците. Като го изкараш от ча,с влиза в следващия и отново. Скоро ще има цирк, но този път и доста младежи ще го усетят за съжалени

fallback