Снимка: БГНЕС

758 общински и държавни училища ще посрещнат учениците си на 15 септември в основно или частично ремонтирани сгради, съобщиха от МОН.

В други 170 училища ремонтите ще продължат и след началото на учебната година. Директорите им са създали необходимата организация за провеждане на нормален учебен процес.  

Учениците на 22 училища ще бъдат временно преместени в други сгради заради продължителни ремонтни дейности. Най-много са тези случаи в областите София – пет, и Стара Загора – четири. Следват Пловдив и Велико Търново с по три. Част от ремонтите ще приключат още през октомври т.г., а други ще продължат и през 2022 г.  

До средата на май 2022 г. 14 класа от 9. Френска езикова гимназия "Алфонс дьо Ламартин" в София ще учат в една от сградите на Националната спортна академия на ул. "Гургулят". Това се налага заради продължаващото изграждане на нов корпус с физкултурен салон и основен ремонт на старата сграда.  

До края на учебната година в други училища ще се обучават учениците на Технологичното училище „Електронни системи“ в София, старозагорските 1 ОУ „Георги Бакалов“, СУ „Христо Ботев“, СУ „Васил Левски и Професионална гимназия (ПГ) по облекло и хранене „Райна Княгиня“, както и на Професионалната гимназия по селско стопанство „К. А. Тимирязев“ в Две могили.

Коментари Напиши коментар

4

Пари

преди 4 месеца

Хем пари и хем няма да работят училищата далаверка от всякъде.

3

Анонимен

преди 4 месеца

Скоро онлайн, нека правят ремонтите.

2

Анонимен

преди 4 месеца

Хитридци са ваксите