Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Министерството на образованието и науката (МОН) обяви обществена поръчка за закупуване и доставка на 24 500 таблета за обучение от разстояние в електронна среда. Те ще бъдат с операционна система Android.

Устройствата ще са подходящи за оборудване с карти за безжичен интернет. През миналата година МОН даде възможност на директорите да купуват такива карти с реализираните икономии от бюджетите на училищата.

Oще по темата

След решението на правителството от началото на тази седмица за осигуряване на допълнително финансиране МОН вече поръча 15 500 преносими компютри, таблети с Windows и хромбуци по действащи договори. Очаква се те да стигнат в училищата до началото на учебната година. С таблетите по обявената днес обществена поръчка ще се покрият изцяло заявените от училищата потребности от допълнителни устройства.

Откритата днес процедура е с прогнозна стойност 4,5 млн. лв. без ДДС. Документи за участие в нея се подават до 25 август т.г. Очаква се договорите за доставка и поддръжка ще бъдат сключени до края на септември, а таблетите да бъдат доставени в училищата през октомври.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Сата НАТО

преди 2 години

Ухаа 1 милион Евро някой е гушнал и е купил Люг Мунг Хъ на цена 1000 лв за 10 килограма. Да ви е честито чалга ефенди и неговите трактористи.

21

Даскал Пандо

преди 2 години

Ромале-джавале ще облажат !!!!

20

Анонимен

преди 2 години

Да бъде въведено ОЕСР и във всички частни училища, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, както е в държавните училища! Миналата уч.година, създадохте големи проблеми на деца и родители, частните училища отказваха ОЕСР, а това е вид неравнопоставеност и дискриминация към ученици!!! Условията за всички ученици трябва да са еднакви!!!

fallback