Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Правителството одобри 1 270 524 лева за закупуване на познавателни книжки за всички четиригодишни деца, които са записани в общинска детска градина и училище. Осигурените средства са за 37 237 деца от 171 общини в страната.

В момента държавата финансира познавателните книжки и за децата, които са на 5 и 6 години.

Допълнителните трансфери са изчислени въз основа на броя на децата, подаден от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование (НЕИСПУО). Те се предоставят по бюджетите на общините от централния бюджет под формата на обща субсидия.

Осигуряването на безплатни познавателни книжки ще помогне за успешното включване на четиригодишните деца в системата на предучилищното образование. Обучението и социализацията в ранна детска възраст са от съществено значение за развитието на ключовите компетенции у децата.

Промените са пряко свързани с политиката на Министерството на образованието и науката за всеобхватно, достъпно и качествено предучилищно образование.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 2 години

13 я да не ментиш! Дизайнерската дрога от наргиле, я пуши гъсеницата в "Алиса в страната на чудесата" на Луис Карол. Трансджендърнарко пропагандата не е от днес.

12

999

преди 2 години

Мравинчо ще увеличи тиража с тия дженсъри в правителството!! А нещо с културисти ще има ли?

11

О хо хо

преди 2 години

ДЪРЖАВАТА / НЯКАКВИ СИ ЧИНОВНИЦИ/ С НАШИТЕ ПАРИ КУПУВАТ ОПРЕДЕЛЕНА ОТ ТЯХ ЛИТЕРАТУРА С НЕИЗВЕСТНО ЗА МЕН СЪДЪРЖАНИЕ!!!! ЧЕ ОТКЪДЕ - НАКЪДЕ?!? НЕ ЖЕЛАЯ ВИЕ ДА МИ ВЪЗПИТАВАТЕ ДЕТЕТО!!! АМАН ОТ ВАС, НАХАЛНИЦИ Т.Ъ.ПИ!!!

fallback