Снимка: БГНЕС
fallback

Държавата ще гарантира кредитите на студенти и докторанти с до 40 млн. лв.

Това е максималният размер на държавните гаранции по Закона за кредитиране на студенти и докторанти (ЗКСД) за 2022 г. Размерът е същият като този през настоящата година, съобщиха от правителствената пресслужба.

21 692 студенти и докторанти са се възползвали от възможността да изтеглят заем от началото на кредитирането  през 2010 г. до март 2021 г. Гарантираните от държавата кредити за този период са в размер на 150 770 507,37 лв.

Максималният размер на държавните гаранции се одобрява ежегодно с решение на правителството по предложение на министъра на образованието и науката, съгласувано с министъра на финансите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

До цент

преди 2 години

От кога Божков и Пеевски ще стават студенти.

9

Анонимен

преди 2 години

Това нова схема ли е. Един ми разказваше как взел 250000лв кредит от държавата и после прави нещо (не мога да пиша) и накрая след 10г нищо не връща. *** народ ей

8

Анонимен

преди 2 години

Какво гарантира държавата бе,че др и шльовците на 17-18год които не знаят къде се намират, ще теглят кредити ипосле като не ги изплащат, че ще ги плащаме НИЕ. Куцо и сакато се записва студент в някакви измислени университети в села и паланкивече има филиал на филиала на университета в населени места с 10 000 население.Очаквайте Нов Университет в квартал Столипиново New Roma University.

fallback