Снимка: БГНЕС
fallback

Има предвидени места за всички деца, които в момента са в подготвителните групи, заяви началникът на Регионалното управление по образование София-град Ваня Кастрева, предаде БГНЕС.

Кастрева успокои всички родители, чиито деца са 6-годишни и са в т. нар. подготвителни групи, че няма да има недостиг на местата за първокласници наесен. От Столична община също увериха, че местата в основните училища са предостатъчно.

Приемът в първи клас ще се осъществява в две класирания, записването вече е в ход, а електронната система за подаване на документи ще бъде затворена в 18.00 часа на 28 май. Ще действа т. нар. критерий за уседналост, при който децата, имали постоянен или настоящ адрес за срок от над 3 години в прилежащия район на училището, ще попадат в т. нар. първа група и приемани с приоритет в желаното училище. С облекчение ще се приемат деца, които имат братче или сестриче до 12-годишна възраст в същото училище.

Над 5 хил. са заявки с желание за приемане 2 или 3 училища на територията на София, уточниха още от регионалното управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

ше видите

преди 2 години

сега новософиянците ше почнат да се жалват че за техните деца в определени училища места няма .

3

Ицу

преди 2 години

Ас не сам заваршил даскало и ништо не ми стана. Оспях в живота и имам кола. Има доста от саучиниците ми дет учиха и кво на келява заплата в институт ама нали са учини.

2

Анонимен

преди 2 години

като бяхме първи клас много яко пърдяхме впърви клас

fallback