Снимка: БГНЕС
fallback

Националното представителство на студентските съвети ще обсъди на съвещание  възможностите и студентите в частните висши училища да получават стипендии. Време е проблемът да бъде решен, по думите на Доротея Николаева - председател на Студентския съвет във Варненския университет "Черноризец Храбър".

"Студентите от частните висши училища не получават държавни стипендии. Това е една болна тема за нас и се опитваме да се справим с този проблем. Въпросът е от отсрещната страна, дали най-накрая ще откликнат на нашата молба и наистина ще има някаква промяна. Има една дискриминация между студентите от държавен университет и студентите от частните висши училища", смята Николова.

Колегата й Цветан Митев допълни пред БНР: "Да, има, дори в момента предстои такава среща с всички частни висши учебни заведения, където ще обсъдим този проблем и се надявам след тази среща да имаме някакъв готов вариант за предложения и да го представим в Министерството на образованието, откъдето трябва да решат това."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 2 години

Анонимен

23

Анонимен

преди 2 години

Ако трябва да учиш в Софийски - държавен университет, обучението ще ти излезе златно. Казвам го от личен опит. Живея там на общежитие, което е към 70 лв на месец и всеки ден ми трябват минимум 15 лв за храна. Да не говорим, че трябва да се плаща транспорт и други. 600 лв на месец са малко, за да живееш нормално, а като ги сметнеш 600лв х 9 месеца прави 5 400 лв на година. Това е ако живееш по най-скромния начин. Така, че аз напълно подкрепям стипендиите за частните университети.

22

Анонимен

преди 2 години

Ако сте от Варна и искате да учите архитектура, единствената ви възможност е ВСУ - частен университет. Таксата е голяма към 2600-3000лв на година, но имам дъщеря, която замина за София и там разходите са 3 пъти повече въпреки че е на общежитие. Така че не говорете глупости от сорта, че само хората с пари могат да си позволят да учат в частни университети. Ами не е така по-добре в частен - хем ще обърнат внимание, хем ще ти излезе повече на сметка ако си от града разбира се

fallback