Снимка: БГНЕС

Учениците от 7-и ,8-и  и 10-и клас от понеделник се връщат в класните стаи. Те ще учат присъствено поне до края на месеца заедно със шести и 11-и клас, съгласно разпоредбите на здравните власти. 

От присъствено към дистанционно обучение преминават учениците от 5-и и 9-и клас, които се върнаха в учебните заведения на 26 април. 

В петък приключи учебната година за дванадесетокласните.

Учениците от началния етап учат присъствено без прекъсване от 12 април. 

Остава възможността за провеждане на присъствени учебни занятия за всички ученици от 5-и до 11-и клас в паралелки, които са единствени в съответния випуск на училището. 

Директори на училища поискаха от първи юни всички ученици да се върнат в клас.

"В края на месец май приключва обучението на първи-трети клас, 12 клас също приключва. Тоест 4 випуска по-малко. В момента във всяко едно от училищата са точно толкова випуски, колкото ще напуснат училищната сграда в края на месец май. Разбира се това трябва да бъде изцяло съобразено с Covid обстановката", каза Диян Стаматов, председател на съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 седмици

1- 4 клас остават присъствено до края на юни , според безумната заповед на МОН . Големите ги пазим , а малките зорлем ги натикваме да се заразяват . Дискриминация отвсякъде . Щом ще удължават годината за начален курс , нека и техните проектни дейности да бъдат онлайн.

5

Анонимен

преди 4 седмици

Стига с тоя цирк.Кой хваща простудно заболяване в топло време в БГ? Всички деца без маски в клас!

4

Айде

преди 4 седмици

Пускайте ги децата! Пандемията приключва.