Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Присъственото обучение за всички ученици да бъде възстановено от началото на юни. За това настояват директори на образователни институции от цялата страна, които се събраха на работна среща в Поморие.

Oще по темата
"Да започнем нормално началото на юни всички присъствено, ако това разрешават условията и отново да започнем нормално присъствено в началото на учебната година. И много важно – в настоящата ситуация да не се правят никакви резки движения и промени от управляващите ни по отношение на образователната система", каза Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета, цитиран от bTV.

Промени в съдържанието на националното външно оценяване и матурите няма да има, въпреки искането на част от педагозите материалът да бъде съкратен.

Директорите настояват да не се правят никакви промени в образователния процес до края на учебната година, както и за началото на следващата.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Петко

преди 2 години

Колко и кои са тези директори? Моля да ги назовете поименно!

16

Анонимен

преди 2 години

Всички, които учат постоянно присъствено, особено в гимназиите, да преминат незабавно на ДО!! Някой посещават дискотеки, ако имат грипоподобни симптоми продължават да са в училище, не носят маски ,нито правят тестове!! Създава се конфронтация, спор между децата-едни са за спазване на мерки, носене на маски, други са против. Това е ежедневен психически стрес и риск за здравето и разпространение на вируса. Въведете някакъв законен ред най-после !!

15

Анонимен

преди 2 години

Посочете ми 1 единствено държавно училище в което има климатична система, която позволява на децата да учат юни и юли при българските температури от порядъка на 35-39 градуса. Кажете ми моля кое е това училище! В кой град? Моля! Искам да знам къде е единственото място, където децата учат без да слънчасват, да се потят като животни по 30 в 1 стая, че сега и с маски!Някой знае ли такова държавно училище?

fallback