Снимка: БГНЕС
fallback

38% от учителите и непедагогическия персонал са готови да се ваксинират, а над 60% са готови да си направят антигенен тест, за да се види какво е здравословното им състояние и дали са прекарали коронавирус. Това съобщи пред БНТ Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители.

"Синдикатът има и фонд "Не си сам в COVID-19", който изплаща парични помощи на колегите, така че е крайно необходимо да се провеждат антигенни тестове и ваксиниране", допълни Такева.

"Със здравния министър и главния държавен инспектор уточнихме как и по какъв начин ще се извършва логистиката за масовоте тестване и ваксинирането. Ще се направи връзка между РЗИ-тата и Регионалните управления на образованието по региони", обясни Такева.

Първи в кампанията по масова имунизация ще са Пловдив и Бургас, а след това и останалите градове.

78% от учителите в Пловдив вече са тествани за коронавирус

"Работата на учителите е изключително стресова, имаме над 4000 учители с ТЕЛК-ове, така че според мен, е препоръчително да се ваксинират", каза Такева.

"На срещата със здравния министър Ангелов ние уточнихме, че на 4 февруари в клас ще влязат учениците от 7, 8 и 12-ти клас. Днес обаче аз ще направя предложение децата от 5-ти и 6-ти клас да влязат в клас поне за две седмици", допълни Янка още Такева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

АНОНИМЕН

преди 3 години

От тази дъртофелница ми се драйфа. 40 години все синдикален лидер е работила хиляди банкети по страната е уважила. Дъщеря и е в Министерството на образованието до колкото знам и как ще скача срещу ГЕРБ ? А това за което се е загрижила въобще не и влиза в задълженията. На тази бабка вече 30 години не и пука как тотално се промени материалите по българска литература и история. А трябваше не само да и пука за турцизирането на материала а трябва редица стачки и протести тя да организира .

28

Бебо

преди 3 години

Що не си гледа пенсията, тази баба е на 73 г., пък се бие на бързея, то затова образованието ни е на крайно лошо ниво.

27

Анонимен

преди 3 години

Кой изтупа нафталина, че я довлече тази мумифицираната да говори?

fallback