Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Ако ситуацията не позволява, няма да провеждаме външните оценявания. Това обяви пред депутати министърът на образованието Красимир Вълчев,цитиран от Нова тв.

Oще по темата
Той подчерта, че именно с тях има методологически проблем.

За определен брой ученици от 4 клас пък ще бъде направено електронно изпитване.

„Изводите у нас и в много други страни е, че електронното обучение води до дефицити. За миналата година само 1% от учениците не е имало педагогическо взаимодействие. С останалите е имало физически, асинхронно или друго взаимодействие. Това обаче не е толкова ефективно, колкото когато децата ходят на училище”, обясни министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

До моля

преди 3 години

Повечето могат дистанционно. Само някои специалности като в медицината имат нужда от практика на място. И някои измервателни специалности. Банкера, адвоката, програмиста, телеком специалиста все могат дистанционно. Пък било то редовно или задочно. Някои специалности нямат никаква полза от редовната форма. Пък пак може да си имате разговори по кафенце. Просто дистанционно се вижда, че на повечето не им е до това.

23

моля ..!

преди 3 години

Може ли да се сравни редовното и задочното образование?Имали разлика в нивото на тези които са завършили, например задочно и редовно образование?По логиката на някои хора, ами няма смисъл и да се ходи на лекар, просто от скайпа ще си чата с него, ще му показвам дупарника или предника, а той ще ми сложи и една диагноза, нали?Редовното образование това е и една по-елитна среда, с преподаватели, студенти, разговори, дискусии, мнения, та даже и пиене на кафе ..!

22

До 22

преди 3 години

Предвид нулевото желание на населението не виждам проблема. За хората на първа линия се взеха от вече одобрените ваксини. За тези които не искат да се ваксинират, но ще трябва така или иначе. Ще вземат с по-ниска цена. Даже е бонус в очите на тези които не смятат ваксините за важни, че не се "прахосват" пари. Нали трябва да им се плащат заплатите за които не са внасяли осигуровки. И да им се плащат клиничните пътеки след партита с Милко.

fallback