Снимка: БГНЕС
fallback

Под 15% от българските учители биха се ваксинирали срещу COVID-19. Но много повече около 44%, не биха си поставили ваксина.

Причината е липса на достатъчно информация за страничните ефекти, показва проучване на синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа". А министърът на образованието се надява ваксинацията на учителите да започне час по-скоро, съобщава БНТ.

В столичното 18-о училище в момента изготвят списъците за ваксиниране на учителите.

"Ние имаме 147 учители, в момента само за два часа при нас са се записали 24 учители, още не са прозвънени останалите колеги, тепърва се набират. Ще има желаещи, специално от учителите, да", смята Величка Стойчева, директор на 18-о СУ в София.

Сигурността в пряката работа с учениците - това ще мотивира учителите, убедена е Величка Стойчева. Преподавателите и част от социалните работници са във втората група, която ще бъде ваксинирана с приоритет.

"След като бъдат ваксинирани медицинските специалисти идва ред на учителите, в зависимост от големината на доставките, колко хора ще се ваксинират, в момента не мога да се ангажирам с конкретна дата, но се надяваме по-бързо да стигне реда на учителите", заяви министър Красимир Вълчев.

Анонимна анкета на Синдикат "Образование" сред 1520 учители проведена тази седмица показва, че гилдията е по-скоро резервирана към масовата ваксинация. Колебаещите се са много.

Много малко учители обаче сами са търсили информация за ваксината срещу COVID-19. А 37% изобщо не са информирани за нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

!

преди 3 години

Усещате ли как става същото както в началото с коронавируса? Няма такъв вирус, обикновен грип, настинка.....измислица....Всички кресльовци надигаха глава наред с Мангъра и видяхте какво се случи. Сега пак същите ни обясняват колко лоши са ваксините.....а от другата страна стоят световните експерти. Коронавирусите са едни от най-разпространените и изучени от години и се работи по тяхната ваксина от много време. След като се мобилизираха огромни средства и мозъчен капацитет процесът се ускори.

59

!

преди 3 години

Тук обаче пишат и доста специалисти от СЗО.....бързо били изработени ваксините, не били сигурни.....В интерес на истината една ваксина влиза в употреба бавно, поради много продължителния етап на тестване върху доброволци. Само в Америка специално за тази ваксина на Файзер доброволците са десетки хиляди. Надали американците, които са най-засегнатата страна ще се наблъскат с опасен препарат, а там мерките за допускане на медикамент на пазара са много сериозни. В Европа е по същия начин.

58

!

преди 3 години

А само в този сайт има минимум 100 статии само за ваксината на Файзер.....от месеци се говори само за това.....не знам какво трябва да стане още за да се информира човек поне малко. Иначе без ваксина видяхте какво става по училищата....за съжаление загубените животи на учители са на кантар с тези на медиците....а едните са в далеч по-опасна среда.

fallback