Снимка: БГНЕС
fallback

Ако в други държави учебната годината се обяви за нулева, е възможно и при нас да стане така. Дано не се стигне до такава световна норма. Струва ми се, че МС ще направи всичко възможно да избегне подобно нещо. Това заяви пред Нова тв проф. Тодор Танев, бивш министър на образованието.

По думите му "не може да кажем, че присъственото обучение е по-добро". "Математика и музика се учат по-лесно онлайн. Медицината обаче се преподава доста трудно в електронна среда", поясни проф. Танев.

Oще по темата

Според него мерките срещу COVID-19 са неизбежни. "Преди няколко дни майка ми почина от коронавирус. Сигурно вече всеки има познат болен или починал. При нас мерките не са толкова строги, както в други държави. Изглежда, че в България политическите аргументи са надделели. Живеем във времена, в които трябва да се съобразим с "новия ни съквартирант"– COVID-19, който няма да си отиде", каза още бившият просветен министър.

Той сподели, че вероятно ще се ваксинира, но още не е сигурен, тъй като е възможно ваксината да има странични ефекти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 3 години

А тези дето вземаха заплати за нещо, което не вършат ще ги върнат ли? Или ще избутат годината така, после ще я обявят за нулева на гърба на всички деца и родители, а те ще вземат заплати още веднъж за същото???

19

Miles Tails Prower

преди 3 години

Дано да е нулева

18

Он-лайн си е ОК

преди 3 години

Не виждам проблем в он-лайн обучението. Само за някои дисциплини е неприложимо и за тях трябва да има изключение. Бъдещето е в он-лайн обучението. Но проблем са 'различните' деца, тези, които преди бяха в помощни училища, но от МОН хукнаха да ги приобщават и вече във всеки клас има поне по 2 такива СОПаджийчета. Техните *** издивяват да си ги гледат по цял ден. Аз предпочитам моите деца да нямат нищо общо със СОП-***. Къде е проблемът децата да се виждат с приятели и сега?

fallback